La plaça del Folk a la plaça del Sol
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 d'agost

 

Dijous 18
19 h Taller de danses a càrrec de Bruel

22 h
Les Violiles

 

El grup Les Violiles neix a la Violinada d’Argelaguer del 2010. Des d’aquell moment, no han parat de voltar per Catalunya i de transmetre l’alegria i les ganes de ballar que desprenen. Són l’Aina Moliner i la Joana Gumí, dues noies de dotze anys, divertides, joves, amb idees innovadores i encantades amb el violí i amb el color lila. El seu violí és fresc com la brisa irlandesa, poderós com un ball de gegants català i ballaruc com les tonades country americanes. Als directes sempre les acompanyen en Blai Gumí amb el seu contrabaix carregat de ritme i l’Albert Gumí a la guitarra i els arranjaments. Una mostra de les novíssimes generacions del folk al nostre país.

www.lesvioliles.cat

Joana Gumí: violí i veu
Aina Moliner: violí i veu
Blai Gumí: contrabaix
Albert Gumí: guitarra
Amb la col·laboració de Queralt Roca al clarinet i l’acordió

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bruel

Amb gust, rigor i coneixement, Bruel aprofundeix en la tradició catalana i occitana consolidant així una sonoritat i una manera de fer que l’ha caracteritzat arreu. Bruel ofereix un ball dinàmic on tot l'oblidat reviu i tot el que és viu flameja a les cares dels balladors i els que escolten. Un ball on es combinen moments d’eufòria amb moments més íntims i es crea un ambient ple de complicitat, tot plegat per arribar a una comunicació constant entre balladors i músics. La proposta de ball de Bruel enllaça els ritmes del ball folk actual amb els balls i danses tradicionals dels Països Catalans i Occitània, centrant-se en els repertoris del Montserratí i la Catalunya Vella. Després d'haver fet un avançament del nou espectacle al Tradicionàrius 2010, Bruel va estrenar el disc Ball a dos el 6 de novembre del 2010 dins el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. Aquest nou disc aplega tot un repertori de ball centrat a Catalunya. Beu de recerques en materials escrits, sonors i de treball de camp que Bruel ha anat fent des de l'any 2006. El duet ha volgut mostrar la seva manera d’entendre aquest repertori: una font de bones vivències entre persones. A l'enregistrament del disc hi han col·laborat Francesc Tomàs Panxito i Claudio Gabriel Sanna. Ball a dos és un disc que espera fer-vos moure per fora i per dins.

www.bruel.cat

Anaís Falcó: violí, veu i percussions
Xavier Rota: veu, guitarra i percussions

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

 

Set de Folk

Set de Folk és una formació musical olotina dedicada a amenitzar ballades i recuperar i conservar tonades d’arrel tradicional. Els vuit músics i la dansaire que formen el grup són nascuts a la comarca de la Garrotxa, on no hi falten les músiques i les danses tradicionals. Sense cap pretensió inicial, aquests garrotxins es van trobar per compartir i aprendre melodies. Va ser en les seves primeres actuacions, gairebé sorgides sense voler, que el grup va començar a fer el seu camí en el món del ball tradicional. Entendre els balladors i divulgar danses tradicionals de seguida va esdevenir una tasca còmoda per a Set de Folk. Actualment, amb el seu particular format, un repertori de ball consolidat, un estil propi i un lligam de germanor entre els components, Set de Folk omple de moviment les places i les sales que visita, combinant danses de parella i danses de grup. Donar a conèixer músiques i danses d’arrel al conjunt de la societat és una de les seves prioritats, i una de les tasques més rellevants que ha dut a terme els últims cinc anys a la comarca de la Garrotxa, tocant en tota mena de festes, petites i grans, públiques i privades.

http://www.casadelamusica.cat/ca/xarxa/banc_de_grups/73/Set_de_Folk

Pol Bassagañas: acordió diatònic
Jordi Bassagañas: flautes de bec i veu
Marc Coma: violí
Núria Feixas: dansaire
Joan Ferrer: baix elèctric i veu
Joan Naspleda: flauta travessera i veu
Xevi Naspleda: percussions
Sergi Muela: bateria i Roser Rubió: guitarra i veu