Exposició fotogràfica en memòria de RICARDO TARRAGONA
Ricardo Batista Ximénez (Tarragona, 28 agost 1964 - Barcelona, 24 desembre 2010)

Ricardo Tarragona fou un músic amb una llarga i intensa trajectòria en l'àmbit de la rumba catalana, la salsa i les músiques gitanocatalanes. Com a percussionista fou molt influent i se'l pot considerar un dels principals responsables de la introducció de les pailes o timbals (formant joc amb les campanes) a la rumba i a l'escena de les festes i rituals gitanos. La seva destresa va fer que fos requerit per artistes de tota mena al llarg de la seva carrera, des de Tito Puente a Serrat, passant per Moncho, Manzanita, Parrita, Raimundo Amador, Tete Montoliu o El Gran Combo de Puerto Rico. A part fou membre titular de bandes com Pernil Latino, Sonora Catalana, Estrellas de Gracia, Ai Ai Ai o Chipén.

Aquesta exposició és un gest d'homenatge i reconeixement que des de FORCAT hem volgut retre-li, per tal que la seva memòria i el seu mestratge continuin vius. La mostra fotogràfica recull diversos moments de la vida del Tarragona, des d'escenes més familiars fins a situacions musicals, que de fet configuraren una part important i molt destacada de la seva vida.

La INAUGURACIÓ tindrà lloc el proper dijous 1 de desembre de 2011, a les 21 h, al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de Gràcia (Barcelona). Es realitzarà l'acte de nomenament de soci d'honor de FORCAT a Ricardo Tarragona. Hi assistirà el seu fill Ricardo Tarragona Jr. Hi haurà piscolabis i descàrrega rumbera.

L'EXPOSICIÓ es podrà veure de l'1 al 31 de desembre, al Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.) de Gràcia (Barcelona).

Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.)
Travessia de Sant Antoni, 6-8, Gràcia, Barcelona
<M> L3 Fontana
Horaris obertura: de dilluns a divendres, 11:00 - 14:00, i 17:00 - 21:00.

Una producció de: Foment de la Rumba Catalana
Amb la col·laboració de: Sons de la Mediterrània (Grup Enderrock) / Centre Artesà Tradicionàrius (C.A.T.). I el suport de: Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura (ICUB)  /  Obra Social d’Unnim Caixa

Activitat adscrita a la:
DIADA DE LA RUMBA
Barcelona, 18 de desembre de 2011

Espai Jove La Fontana (Gran de Gràcia, 190) / Sala Apolo (Nou de la Rambla, 113) http://www.forcat.org/diada