Divendres 27 de gener a les 19 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 € (inclou entrada al concert)
Taller de danses mallorquines a càrrec de Maria Dolors Rodríguez

Taller-express de bolero, jota i fandango. Danses tradicionals arrelades a Mallorca

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Divendres 27 de gener a les 22 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 €
Presentació del llibre-DVD de l’Associació Mapasonor editat per la revista Caramella
Una persona amb un sac penjant a l’esquena

Mapasonor presenta el llibre Una persona amb un sac penjant (Viatge musical per les illes Mediterrànies: Creta, Sicília i Balears), que constitueix el número 1 de la col·lecció de llibres-DVD que edita la revista de música i cultura popular Caramella. A la publicació l’acompanyen tres documentals, també enregistrats per Mapasonor i que pertanyen a la sèrie “Oïdes Mediterrànies”. El llibre és el diari de viatge per aquestes tres illes de la Mediterrània. El contingut descriu la descoberta de les seves peculiaritats socioculturals, però sobretot les musicals. La publicació consta d’un annex amb articles de destacats etnomusicòlegs i antropòlegs de la música: Josep Martí, Jordi Alsina, Nuccia Maugeri, Robert Alzina i Francesc Vicens.

Mapasonor mapasonor@gmail.com i www.mapasonor.com

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Agrupació Campanera Pinyol Vermell

L’Agrupació Campanera de Pinyol Vermell neix a Campos un 14 de febrer arrel d’un grup de joves emprenedors i il·lusionats que des de ben petits aporten el seu granet de sorra a Mallorca perquè no es perdi la seva cultura ni tradició. Tenim ganes de donar-nos a conèixer, passar-ho bé i conservar allò que realment és nostre. Per tant, es tracta d’una agrupació que té les portes obertes a tot tipus de demandes i propostes per tal d’enriquir-nos culturalment. De fet, no sols ens centrem en el ball de bot i la música mallorquina; sinó que també amb les festes populars com les carrosses de Sant Antoni, els Foguerons, la indumentària, els jocs, les històries i personatges d’antany... formen part de nosaltres. Així que, a més de ballades, mostres i intercanvis amb altres agrupacions, organitzen petites obres de teatre musical, jocs populars pels més petits, mostres d’indumentària, exposicions...

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Al-Mayurqa

Al-Mayurqa, va néixer el 1994 amb la intenció de dignificar la música tradicional mallorquina fent una lectura actual del temes que els defineixen com a poble. Els preocupa la seva identitat, el seu País, la llengua i la cultura sense oblidar que formen part del Mediterràni que els aporta part de la riquesa del patrimoni cultural. Després d'un parèntesi de quatre anys, d’ençà de la pèrdua del seu líder i fundador Toni Roig i amb motiu de la celebració del XX aniversari dels “Sant Antoni a Gràcia” i el XXV Festival Tradicionàrius es reuneixen els Al-Mayurqa per oferir-nos un concert-ballada fent un repàs als temes més emblemàtics del seu repertori.

Pere Joan Martorell - 600 516 886 - al-mayurqa@al-mayurqa.cat
perejoanmartorell@gmail.com