Foguerons de Sant Antoni, 26, 27 i 28 de gener
Dijous 26 de gener a les 20 h - C.A.T. – gratuït

Inauguració de l’exposició 20 anys de cartells de Sa Pobla a gràcia

La Fundació de la Festa Major de Gràcia i l’Associació Albopàs inauguren una exposició amb els 20 cartells que s’han creat per anunciar els Foguerons de Sant Antoni a Gràcia durant 20 anys!

Tast gastronòmic presentat per Pere Tàpias

De totes les activitats que es duen a terme aquests dies, la degustació de productes de les Illes Balears, és la que més acceptació té. Quan un mallorquí, menorquí, eivissenc o formenterer surt de la “roqueta” enyora sempre el paisatge, la mar... però per damunt de tot anhela els gustos, els sabors dels menjars únics i exquisits de les nostres illes. Un eivissenc seguirà la flaire de la farigola i del flaó; un menorquí encalçarà el formatge, el xoriguer o la carn-i-xulla; un mallorquí, els botifarrons, la sobrassada, les herbes mallorquines... I tot això també forma part de la nostra manera de veure el món. Per això, aquí, porten una embosta del que tenen més sagrat les terres que han hagut d’agombolar el seu rebost per a poder seguir vivint, un ventall de productes nostrats, que es mengen amb els ulls, molt abans que el gust generi quantitats immenses de saliva davant la seva presència. Aquesta és la seva cuina, que parla en la llengua amb la qual assaborim les meravelles de tots els països de parla catalana, una cuina que té el rerefons agermanat d’aquella Corona que ens va fer ciutadans lliures d’un món al qual miràvem des de la mateixa alçada. Diuen que “no hi ha temps que no torn!”, i l’esperançada il·lusió sempre ha esdevingut una bona companya de viatge.
Salut i bon profit!

Glosada
Sessió oberta de cant improvisat amb Caterina Canyelles, les VOPB (Viles Ocupades del Pla de Barcelona), la Glosa musicada amb Mateu Xurí, Pere i Manel Martorell, i altres.