Divendres 13 de gener a les 22 h de la plaça de la Vila al C.A.T.
Inauguració Tradicionàrius
Cercavila itinerant amb Ministrers de la Vila Nova

 “Por tanto, de su grado espontánea voluntad y cierta ciencia, convienen y en buena fe prometen al dicho Magfco. Ayuntº de Bayle y Regidores de la Universidad de dicha Villa que oy son y en el futuro serán, que unidos juntos y formando todos una Cobla u Acompañamiento de Música, tocando los citados intrumentos de dos Trompas, tres Abuezes y un Fogote se dedicarán a acompañar dicho Magfco. Ayuntº en las funciones públicas que annualmente se celebran en ambas dichas Iglesias Parroquiales de Villanueva y Geltrú”.
(Document notarial conservat a l'Arxiu Comarcal del Garraf)

Fragment del contracte de constitució de la primera cobla de ministrers amb funcions específicament protocol·làries per a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú l'any 1760. Anteriorment, tant La Geltrú com Vilanova tenien la seva corresponent cobla.

Xavier Orriols - Tel. 93 893 02 73 - x.orriols@gmail.com

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Divendres 13 de gener a les 22 h - C.A.T. – 10 € Amics del C.A.T. 5 €
Concert Inaugural
Xavi Lloses i L’Escolania de la Quadratura del Cercle amb la col·laboració de Marcel Marimon
presenten Les cançons de 1988

El 1988 van coincidir a Barcelona una colla d’artistes interessats en la tradició i van fer el primer Festival Tradicionàrius. La llista és llarga, era gent involucrada en altres projectes com La Orquestra Galana, La Murga, El Grup de Folk, Ara Va de Bo, Primera Nota i d’altres. Al bar del Centre Cívic L’Artesà de la Vila de Gràcia van posar en comú i ensenyar al públic la seva feina, sortida de vells cançoners, arxius i biblioteques, però també de la imaginació i el talent d’aquells músics. Fruit doncs  del treball de camp i la recerca, però sobretot de la curiositat i la il·lusió. 25 anys després, Xavi Lloses arranja i reinterpreta una selecció d’aquells repertoris en un espectacle que mira aquestes músiques amb arrels a través del cristall tornassolat de la contemporaneïtat més rabiosa. L’acompanya L’Escolania de la Quadratura del Cercle, el seu grup de confiança, i hi col·labora Marcel Marimon, fill de Francesc, un dels fundadors de 1988. Tots junts afegeixen els colors del segle xxi a unes músiques i cançons que vénen encara de molt més enrere i perviuen en la cultura del País.

Marcel Marimon - 658 814 108 - rumbalbar@gmail.com
Xavi Lloses - 676.042.033 - xavilloses@hotmail.com