Dissabte 15 de desembre
Pepe Voltarelli + Dente

Preu taquilla: 16 €, preu anticipada: 13 €, Amics del C.A.T. 11 €

PEPPE VOLTARELLI

Cantant, autor i actor, durant quinze anys, del 1991 al 2006, va ser el líder del grup folk-rock Il part delle nuvole Pesanti amb el qual va publicar 9 àlbums. Com a cantautor solista té un notable èxit amb Distratto ma però. A Europa Harmonia Mundi distribueix els seus discos, que es publiquen també a França (a través de la Chant du Monde), Canadà i Argentina. Amb el més recent, Ultima notte a Malá Strana, va ser guardonat amb el premi Targa Tenco 2010. És actiu en el món de la cançó, el teatre i el cinema. Ha participat, escrivint també sovint les músiques i les cançons, en onze treballs teatrals i sis cinematogràfics. La pel·lícula La vera leggenda di Tony Vilar, de la qual és protagonista i autor de la banda sonora, ha estat presentada a diferents festivals internacionals, com el de Roma, el Tribeca de Nova York i els de Calgary, Sant Diego, Belgrad, Sidney i Dublín.

El seu àlbum Duisburg, Nantes, Praga il Bootleg Live posa de manifest les seves histriòniques capacitats d'amfitrió i és un testimoni de la seva incansable activitat de cantautor rodamón per Europa (el 2012 va participar al Festival d'Avinyó amb un espectacle que es va repetir una setmana sencera). Ha estat també a Canadà, Estats Units, Mèxic i Argentina, on ha tocat amb Adriana Varela. Al març de 2011 va participar al Festival Barnasants.

DENTE

Dente comença com a guitarrista de grups locals. El seu debut com a cantautor és de 2006 i s'assenyala immediatament com un dels artistes emergents més originals de la música independent italiana. La seva discografia inclou: quatre àlbums, un EP, nou senzills, onze videoclips i diverses participacions en discos d'altres artistes (sis, entre les quals destaquen les realitzades amb Brunori Sas i Enrico Ruggeri) i en obres col · lectives (cinc). Particularment seguit pel públic juvenil, l’han guardonat amb diferents premis, com el Premio Italiano della Musica Indipendente. Participa també en importants esdeveniments com el Conciero del Primer de Maig a Roma (el 2009 i el 2012) i la Rassegna della Canzone d'Autore del Club Tenco (el 2009). El juliol de 2012 toca amb un notable èxit a París, a Le Chat Noir. Més enllà de l'activitat de cantautor, Dente és també articulista: té una secció setmanal de música a Il Fatto Quotidiano.