Ara Va de Bo

Exposició d’EDUARD CASALS RAMIS

Ara va de 40 anys i un dia, 12 de juliol de 1971, el dia que es van trobar en Xesco, en Jordi, en Josep Mª, la Laura i la Núria i… van conèixer un Gripau blau babau que es creia ser, però de veritat, res més que un príncep encantat i tenia un amic que es deia Tabalet i a tots els agradava fer música i cantar cançons perquè els conills ballessin una polca mentre una vaca explicava mentides i un drac petit s’amagava perquè tenia por dels nens.

Un cargol tafaner i els seus amics, l’esquirol, la guilla, el llop, l’ase i el bou, miraven com el grup Ara Va de Bo creixia, creixia i creixia i els anaven acompanyant per carrers, places, escoles i biblioteques més de 60 músics, dansaires, actors i amics, però no us penseu tots alhora no... ara uns, ara uns altres.

A la Laura i a en Jordi, com que sempre hi eren, un dia El Gegant Virolat els va explicar que estava espantat  perquè no entenia com l’emoció, els dies i les nits, les hores i els minuts s’escapolien amb tanta pressa d’entre els dits de la seva mà i no els podia agafar. El serpent de Manlleu, la gallina i el cocodril, el Tabalet i el cargol tafaner el volien ajudar i li van explicar que no s’havia d’espantar perquè això passava quan ja fa molt temps que ets a la terra i tens alguns amics a l’espai del record, lligats amb cordills d’indestructible amistat. El gegant és va calmar i va entendre que sempre perdurarà la música que embolcalla les paraules i que tot ho transforma, que la màgia, ara i sempre va de debò, per a tots els petits i grans que saben somniar.

Felicitats Ara Va de Bo i, ara va de veritat, perquè durant aquests 40 anys heu fet que hi haguessin espais plens de tendresa i mil complicitats amb músiques, jocs, contes, danses i cançons farcides d’imaginació.

Lola Capdevila i Campà
Gràcia, 10 de març de 2012

L'equip d'exposicions del CAT: Lola, Juli, Andrea, Cristina i Sara.
Documentació: Jordi Roura

Organitza:
C.A.T. Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank s/n 08012 Barcelona. Telèfon 93 218 44 85 tramcat@tradicionarius.cat