Festes de Gràcia 2012 – Programació plaça del Sol

LA MATA NEGRA + RIU

Dilluns 20 d’agost • 22 h • Plaça del Folk

La Mata Negra neix de la voluntat d’uns joves intèrprets de fusionar el “folk” amb les línies més modernes de la música urbana. És una formació que aposta per una visió sense complexos de les músiques d’arrel d’aquí i d’allà. La Mata Negra va néixer quan dos dels músics, després d’haver estat tocant junts durant anys fent un repertori tradicional, van veure la necessitat d’incloure una base rítmica al grup: la bateria. Poc a poc (com es fa el bon caldo) s'ha anat consolidant una formació, l’actual: acordió diatònic i trikitixa, gralla i clarinet, guitarra elèctrica, baix elèctric i bateria.

Blai Casals: acordió diatònic i trikitixa
Manu Sabaté: clarinet i gralla en Sib
Pau Barbet: guitarra elèctrica
Joan Tomàs: baix elèctric
Boris Pi: bateria

Contacte
La Mata Negra
654 018 748
lamatanegra@gmail.com

RIU
El setembre de 2010, cinc joves van iniciar un nou projecte amb l’objectiu de treballar la música popular dels Països Catalans des d’una nova perspectiva. Els RIU es volen emmirallar en els grans grups del nou folk europeu com Lúnasa, LAU i Felpeyu per definir el seu so i adaptar-lo a les seves melodies populars. Amb el denominador comú estilístic definit, els RIU comencen a elaborar un repertori farcit de melodies d’arreu dels països catalans i alguna composició pròpia. Peces instrumentals confeccionades en forma de sets de melodies i cançons populars cantades, com ara Lo Tio Pep i Rossinyol. Al desembre de 2010 RIU inicien la gravació del seu debut discogràfic, que presentarem a Cal Ninyo, Sant Boi de Llobregat, el 18 de febrer de 2011. El disc està composat de deu peces, set instrumentals i tres cantades que defineixen el so acústic i potent del grup. Guitarres i contrabaix fan caminar la base rítmica que acompanya amb elegància entrellaçades melodies populars com ara el Ball de l’Àliga de la Patum de Berga, balls de gitanes i balls de bastons. Durant l’any 2011 RIU realitza més d’una cinquantena d’actuacions arreu dels Països Catalans destacant la FiM de Vila-Seca, el Desfolca’t de Calaf, els jeudis a Perpinyà, el Busker’s Festival de BCN, la plaça del Rei i el C.A.T. de Gràcia en la presentació barcelonina del disc. La projecció del grup es confirma guanyant el Concurs SONS de la Mediterrania cel·lebrat dins la Fira Mediterrània de Manresa.

Marta Barbero: violí i veus
Francesc Cardona: guitarra acústica, bouzuki i veu
Gaëtan Casteels: contrabaix
Ruben Fajardo: guitarra acústica
Ricard Ros: whistles, uilleann pipe i veus
Pau Vinyoles: acordió diatònic i veus

Contacte
Ricard Ros
645 24 56 59
riumusica@gmail.com
http://www.myspace.com/riumusica

PD MiStu després del concert

TXARANGO presenten nou CD Benvinguts al llarg viatge

Comença un llarg i il·lusionant viatge. De la mà dels ripollencs Txarango estem a punt de conèixer un nou paisatge musical, on els ritmes més ballables i explosius creixen en bellesa i emoció, gràcies a melodies treballades, arranjaments acurats i una col·lecció de grans lletres que s’endinsen en un imaginari ric que convida a viure la vida amb alegria i energia.

Txarango és fusió enèrgica de reggae, dub i latin reblada amb qualitat musical i literària. 14 temes inèdits conformen el seu debut, Benvinguts al llarg viatge, que s'ha revelat com un dels discos més esperats, destinats a marcar el 2012 a nivell musical. Una obra que el grup va compartir gratuïtament des de la seva pàgina oficial el 16 de febrer, Dijous Gras, i que ha tingut una acollida espectacular: Va registrar 5.144 descàrregues en 24 hores, i a l'abril, ja superava les 25.000

PD MiStu després del concert