Festes de Gràcia 2012 – Programació plaça del Sol

COETUS
presenten el CD Entre Tierras

Dimecres 15 d’agost • 22 h • Plaça del Folk

Orquestra de percussió Ibèrica amb Eliseo Parra

Coetus és un projecte que va començar el 2007 de la mà del percussionista Aleix Tobias que, després d’aprendre el llenguatge de diverses famílies de tambors del món, d'haver tocat amb Eliseo Parra durant deu anys i aprendre les meravelles de la música popular ibèrica, va decidir reunir dotze percussionistes i crear una orquestra de percussió ibèrica.

En efecte, a la Península Ibérica hi ha una sèrie d'instruments de percussió en gran part desconeguts que, al llarg de la història, han servit per acompanyar balls, cançons o bé per marcar el pas de processons. Aquests instruments es tocaven per separat i amb la funció d'acompanyament. L'experiment de Coetus consisteix, precisament, a unir-los i dotar-los d'un llenguatge propi, inspirat en els ritmes tradicionals tot creant un diàleg actiu entre ells i la veu.

Coetus ha realitzat més de seixanta concerts en festivals de Catalunya, Espanya, França, Bèlgica, Itàlia i Brasil. Ara estrenen un segon treball discogràfic i concert titulat Entre Tierras (Temps Record 2012).

Eliseo Parra, veu
Judit Neddermann, veu
Ana Rossi, veu, Aleix Tobias, percussió i veu, Martí Hosta, percussió i veu, Dídac Ruiz, percussió i veu, Bernat Torres, percussió i veu, Antonio Sánchez, percussió, Angelo Manhenzane, percussió, Acari Bertran, percussió, Alberto Carreño, percussió, Anna Tobias, percussió, Marc Vila, percussió, Fran Lucas, percussió, Mariona Del Carmen, percussió, Andreu Hernández, tècnic de so

PD MiStu

Pol Fàbregas, PD MiStu, ofereix sons d’arrel de casa nostra i d’arreu de la Península, buscant alhora orígens rumberos i tons de terres septentrionals. Punxa músiques que travessen la mediterrània, cançons d'Occitània, tonades del Piemont i el folklore més energètic dels Balcans i les terres gregues. Sessions on sentim cúmbia americana, mesclada amb ritmes folkys d’arreu del vell continent: amb balls celtes i cants anglesos, melodies nòrdiques i la gresca de les regions més orientals. Un petit tast folk d’aquí i d’allà amb esperit jove i un so tradicional.