19-10-2011
Els Trobadors de la Plana

Som en Tomàs Fletxa i en Sam. Tots dos cantautors, però quan cantem junts cançons tradicionals som Els trobadors de la plana. De la plana de l’Empordà, és clar. Ja farà uns quants anys que anem fent bolos que es caracteritzen per esforçar-nos fins al límit amb una entrega total i salvatge a l’hora de cobrar.

Els dos sols o amb músics arreplegats. Acústics o endollats. Des d’una barra de bar a un escenari, des d’un aplec de muntanya o una trobada a la riba de la Muga, encara seguim fent i desfent cançons.

Darrerament ens hem passat tres pobles i a part de corrandes i tonades tradicionalíssimes i impopulars dels Països Catalans, interpretem també cançons dels anys setanta cap aquí, temes de la nova cançó, rock català i fins i tot alguna de nostra... I ara sovint amb bases pseudoelectròniques... És que el futur ja no és el que era....
 
Tomàs “Fletxa” Morales: Veu i acordió i bases.
Samuel Arderiu: veu i guitarra acústica.

:::::::::::::::::::::::

26-10-2011
Heura Gaya – Mercè Morera

Mercè Morera i Heura Gaya - Les Fadrines
A quatre mans

Les fadrines seria el cas d'un ben novell. El grup és nou, però les seves components són unes joves amb molt bagatge en diversos camps de la música tradicional i en general. La veu, l'acordió i la gralla són les seves eines per a una comunicació directe i potent de la seva proposta creativa i dinamitzadora.

:::::::::::::::::::::::

02-11-2011
Cèlia Marimon – Andrea Càrdenas

La Taverna del C.A.T. encara la seva tercera sessió aquest proper dimecres 2 de novembre! i ho farà amb Cèlia Marimon i Roser Vilajosana sota el títol Quina nit...
“Quina nit…”, són un duet format per dues noies, la Cèlia Marimon i la Roser Vilajosana. Totes dues toquen la guitarra i canten. A més, l’una toca l’acordió i l’altra la flauta travessera. Tot i saber que no són grans cantaires, ni guitarristes, ni acordionistes ni flautistes, la música els pot. Tan sols han actuat formalment cantant, i aquest cop s'engresquen a fer-ho amb tot. Només esperen que el públic disfruti i pugui dir: “Quina nit...”

:::::::::::::::::::::::

09-11-2011
Artur Blasco - Jordi Fàbregas

Hi ha una llegenda al Pirineu que diu que en nits fredes i estrellades, després d'una festa en un lloc recòndit, dos personatges agafen els instruments i toquen i canten cançons quasi oblidades vora el foc. Una poció feta amb doble malta embolcalla les altes hores de la nit i fa reviure cançons que només les pedres ara recorden. Els reis Artur i Jordi conflueixen per transformar la nit i només pocs ho han pogut veure, només pocs han pogut constatar-ho. Qui sap si la llegenda es traslladarà a La Taverna aquest dimecres, però, si més no, hi haurà Artur Blasco i Jordi Fàbregas en un dia únic, en una situació única i inhabitual, com sempre, a La Taverna del CAT.

:::::::::::::::::::::::

16-11-2011
Rafèu Sichel - Xavier Rota

:::::::::::::::::::::::

23-11-2011
Jairo Moreno - Daniel Pérez

Jairo Moreno i Daniel Pérez
Pythagora's Trousers

Pythagora's Trousers tenen la missió de mostrar als més curiosos les virtuts d'un instrument tant misteriós com apassionant: el Theremin.

El duet format per Jairo Moreno (Theremin) i Daniel Pérez (Guitarra) reprodueix un repertori molt familiar, que consta d'un recull de peces instrumentals d'autors com Mike Oldfield, Joaquín Rodrigo, Georges Delerue o Simon Jeffes, així com algunes peces tradicionals, clàssiques i pròpies. L'extrany instrument entonarà aquestes melodies com mai ningú ha sentit.
Un espectacle minimal·lista i auster que de ben segur satisfarà la curiositat dels mes inquiets.

:::::::::::::::::::::::

30-11-2011
Manu Sabaté - Gerard Alís

Entre Pitu i Flautes
Un Erasmus a Finlàndia, un sacaire enamorat de Suècia, una visita d’un amic, la sala d’instruments de vent folkis de la Sibèlius Skademy, flautes sueques i un clarinet baix  generen una idea: un duet que es dirà “Entre pitus i flautes”. Gerard Alís (flautes i cornamuses) i Manu Sabaté (pitus) exploren dos mars amb una voluntat transgressora, sense complexos, buscant punts de contacte entre dues cultures amb un gran arsenal d’instruments de vent