El dissabte 2 de juliol, Montjuïc s’omple de música. N’hi ha per a tots els gustos: pop, rock, flamenc, electrònica, cançó d’autor… Amb artistes seleccionats pels grans festivals de la ciutat. Un festival de festivals amb accés lliure a totes les actuacions. I, a més a més, portes obertes als museus de la muntanya. El Tradicionàrius és un d’aquests festivals i enguany compartirà escenari amb el Festival Mas i Mas a l’escenari del Poble Espanyol. A partir de les 22 h, música amb Amansalva, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i del Festival Mas i Mas, The Jamboree Big Latin Band, Lucrecia i Jimmy Jenks.

La nit es farà molt curta. Aprofiteu-la al màxim!

Amansalva presenta el seu primer disc M’han dit que diuen

El que va començar la primavera del 2009 en un pis de Barcelona, s’ha acabat convertint en un compromís que va més enllà de la música. Tantes hores invertides, tantes hores compartides. Per a ells, dedicació és sinònim de repte. Els mou la curiositat de tornar als orígens i agafar d’aquells inicis l’essència del que ara són. Sense por, amb caràcter, decidits a experimentar i apostar per noves sonoritats.  Quatre músics provinents dels quatre punts cardinals dels Països Catalans, formats en quatre móns estilístics diferents i reunits a Barcelona, donen forma a un nou folk elegant i elaborat. Alba Forés (violoncel) és de Llombai, a la Ribera Alta. De la capital d’aquesta comarca, Algemesí, ve Josele Mascarell (caixó flamenc, darbuka, udú i percussions). Johnny Pardo (guitarra espanyola) és de Mollet del Vallès i aporta un toc flamenc a la sonoritat del grup, mentre que Maria Victòria Riutord (veu i flauta travessera) canta amb l’entonació marinera de la badia d’Alcúdia, a Mallorca.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries presenten Voldriatindre el talent!
Lliçó de jota i homenatge al vers cantat

La jota és una de les més antigues formes d'expressió a les terres de l'Ebre i esdevé un pont que uneix la tradició oral amb les formes literàries d'èpoques diverses: des del poeta àrab Abu Bakr Al-Turtussí fins a autors contemporanis com Gerard Vergés o Jesús Montcada. Amb aquests idea, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han creat un espectacle sobre el vers cantat. Voldria tindre el talent és la frase que encapçalava alguns versos del recordat cantador Pepe García Canalero. Un homenatge als vells cantadors i també a les moltes pàgines de poesia efímera que s'han escrit durant anys a Catalunya en les diverses formes de cant improvisat.