..
Calendari altres activitats C.A.T. 2011

Asturies al C.A.T.CONCERT DE PATUM 2011
16 de juny La Patum al C.A.T. A les 22 h Preu: 6 €

El Concert de Patum aposta pel jazz i la música experimental en l'edició del 2011. El saxofonista Llibert Fortuny participarà en el Concert de Patum oferint la seva visió particular sobre les músiques de la Patum. Fortuny agafa el relleu d'altres artistes com Albert Guinovart o la Companyia Elèctica Dharma que ja havien participat en el concert en altres edicions. Llibert Fortuny es considerat un dels joves talents del jazz català amb més projecció. A més de saxofonista, enèrgic però tècnic i melodiós al mateix temps, Fortuny és un compositor d’una gran originalitat.

Al concert hi participarà, amb la banda del Memorial Ricard Cuadra, en Llibert Fortuny amb el seu trio Triphasic, format per ell mateix al Saxo Tenor i l'EWI (controlador de vent electrònic), en Gary Willis al Baix Elèctric i en David Gómez a la Bateria.

Les peces de la primera part seran composicions originals de Llibert Fortuny, amb els arranjaments de Sergi Cuenca per a la part de banda. Versionaran, entre altres, El Patumaire, La Patumaire, Els Turc i Cavallets, La Gaita Gallega, Els Plens, El Ball de L'Àliga i El Tirabou. El concert es podrà escoltar a la Plaça de Sant Pere de Berga el dissabte 18 de juny i, a Barcelona, el dijous 16 de juny. La Banda del Memorial, formada per músics berguedans que participen al concert de manera altruista, començarà els assajos el proper 1 de maig.

L'objectiu principal del concert és el d'homenatjar el músic berguedà, recuperador de músiques de la festa i potenciar l'estudi, l'experimentació i el treball creatiu i musical al voltant de la Patum.

Ricard Cuadra i Camprubí (1951-1997) fou un berguedà i català d'arrel. Músic, professor, director, compositor... ens va deixar en herència, entre moltes altres coses, el fet de rescatar de l'oblit músiques de la Patum reintroduint-les a la festa, tot i el risc de no agradar a tothom. Ricard Cuadra va organitzar l'any 1993 el Concert de Música Oblidada de la Patum, amb la intenció primera de recuperar aquelles peces musicals que anys enrere havien format part de la nostra festa i que ja no s'interpretaven. L'èxit de la convocatòria va propiciar que aquest concert tingués continuïtat els anys 1995 i 1997 amb els concerts de Música de la Patum i La Patum i la cobla. D'ençà de la seva mort es van continuar organitzant un concert anual amb el nom de Memorial
Ricard Cuadra.. El concert de l'any 1997 fou el primer que es va portar al CAT, ara fa 14 anys.